Teknoloji

Akıllı telefon satışları düşüşte

Akıllı telefon pazarına bakıldığında, bilgiler son 10 yılın en kötü dördüncü çeyreğini yaşadığını gösteriyordu. Geçen yılın son çeyreğinde yüzde 17’lik bir düşüş gözlenirken, yılın tamamına bakıldığında bu oran yüzde 11.

Teknoloji sektörünün taleplerindeki düşüşün nedeninin, diğer tüm kesimleri de etkileyen ekonomik kriz olduğu aşikar çünkü son zamanların en ağır krizlerinden biri sürüyor. En düşük gelir düzeyine sahip olduğu gözlemlenen birçok kesim var.

Akıllı telefon pazarında tren dibe çok yakın

Geçen yılın dördüncü çeyrek analizleri incelendiğinde akıllı telefon pazarındaki satış adetlerinin 270 milyona yaklaştığı ve yıllık düşüşün %17 olduğu görülüyor. Buradan varılan sonuç, son on yılın en kötü dördüncü çeyreğinin geçirildiğidir.

Teknoloji devlerinden Apple’ın bundan olumsuz etkilendiği söylenemez çünkü bu olumsuz ortama rağmen pazar payının yüzde 25 seviyesinde olduğu biliniyor ki bu da onu geçen yıl olduğu gibi lider konuma getiriyor. yıl. En büyük rakiplerinden biri olan Samsung ise 1 puan artarak yüzde 20 pazar payına ulaştı. Çin tarafına bakıldığında ise dönem içinde geriye gittikleri aşikar.

Sevkiyatlara gelince, veriler 2022’nin büyük bölümünde yüzde 11’lik bir düşüşle 1,2 milyarın altında sevkiyat yapıldığını söylüyor. Apple’ın toplam pazar payı %19’a, Samsung’un toplam pazar payı ise %22’ye yükseldi. Çinli üreticiler ise bu alanda da yıl boyunca düşüş eğilimi gösteriyor.

haber-gumushacikoy.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu