Haber

Bursa’ya ‘su verimliliği’ ödülü

BURSA (İGFA) –Tarım ve Orman Bakanlığı uyumunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde hayata geçirilen ‘Su Verimliliği Seferberliği’nin tanıtım toplantısı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantı; Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

İklim değişikliğine bağlı kuraklık, kuraklıkla mücadele ve su tasarrufunun değerinin masaya yatırıldığı toplantıda bugüne kadar su seferberliği konusunda örnek çalışmaları hayata geçiren kişi ve kurumlar ödüllendirildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi de içme suyunda kayıp ve kaçak oranını yüzde 20 düzeyine indiren örnek çalışmalarıyla ödüllendirildi. Ödülü Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın elinden aldı.

“ZİRVEDEKİ YERİMİZİ KORUYACAĞIZ”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, başlatılan seferberliğin “su verimliliğini artırmak” adına değerli bir adım olduğunu söyledi. İklim değişikliğinin küresel bir sorun olduğunu ve son 50 yılda meydana gelen felaketlerin yarısının hava, iklim ve sudan kaynaklandığını hatırlatan Lider Aktaş, “Bu kapsamda; Su kaynaklarımızı idareli kullanmak oluşabilecek birçok maddi ve manevi kaybın önüne geçecektir. Türkiye genelinde ortalama su kaybımız %33,54’tür. Bu konuda bazı illerimiz örnek uygulamalarıyla dikkat çekiyor. Bursa da bu örneklerden biridir. Büyükşehir belediyesi olarak BUSKİ üzerinden su kayıplarıyla mücadelede örnek ve öncü çalışmalar yürütüyoruz. Yaptığımız teknolojik yatırımlar ve içme suyu hatlarının güzelleştirilmesi ile BUSKİ’nin kuruluşunda yüzde 65 olan kayıp-kaçak oranımızı yüzde 20,21’e düşürdük. Yeni yatırımlarımız ve su yönetim planlarımızla 2023’te bu seviyeyi yüzde 20’nin altına çekerek Türkiye’nin zirvesindeki yerimizi koruyacağız. Kayıp-kaçak oranları Türkiye ortalamasının altında olduğu için şehrimiz yaptığımız yatırımlarla ödüllendirildi. Bu ödül de Bursa’nın öncü ve örnek konumunun değerli bir kanıtı olmuştur.”

balyahaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu