Haber

CHP’li Gökan Zeybek hızlı tren biletlerindeki artışı eleştirdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek’in hızlı tren biletlerindeki artışa ilişkin soru önergesini yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Doluluk oranı yüzde 90’ı aşan Yüksek Hızlı Trenler ile Ankara, Eskisehir, Bilecik, Sakarya, İzmit, İstanbul, Konya Sadece “Karaman, Sivas, Kırıkkale ve Yozgat illerimiz birbirine en hızlı şekilde bağlanıyor” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek’in hızlı tren biletlerindeki artışa ilişkin soru önergesini yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sadece trenlerin doluluk oranlarına değindi. Bakan Uraloğlu’nun hızlı tren biletlerine yüzde 50 oranında zam yapılmasına ilişkin yanıtı şöyle:

“Hızlı, dakik ve dayanıklı olması açısından halkımızın Yüksek Hızlı Trene olan talebi oldukça fazladır. İllerimiz arasında Ankara, Eskisehir, Bilecik, Sakarya, İzmit, İstanbul, Konya, Karaman, Sivas, Kırıkkale ve Yozgat en fazla yer almaktadır. Doluluk oranı yüzde 90’ı aşan Yüksek Hızlı Trenler ile popüler. “Hızlı bağlantı sağlıyor.”

“ATANAN BAKANLAR MİLLETİMİZLE GERÇEKTEN ALAY EDİYOR”

Bakan Uraloğlu’nun yetersiz yanıtını eleştiren Gökan Zeybek, şu açıklamayı yaptı:

“Bu ciddiyetsizlik bize, yürütme organının bilerek ve isteyerek yasama organına karşı görevini yerine getirmediğini ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin denetim faaliyetlerini çok açık bir şekilde engellediğini göstermektedir. Atanan bakanlar, milletvekillerine soru bırakarak adeta milletimizle alay etmektedir. Milletimizin özgür iradesiyle seçilenlerin cevapsız kalması veya ciddiyetten uzak cevaplar verilmesi.Denetim “Engelleme faaliyetleri kamuoyunun bilgilendirilmesine engel oluyor. Bir kez daha söylüyorum… Atanan bakanları ciddi olmaya davet ediyorum. Görevlerini yerine getirmekte zorluk yaşıyorlarsa, o koltukları boşaltmalarını tavsiye ediyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu