Ekonomi

Citi, yapay zeka sektörünün gelecek aşamasında hisse satın alınmasını öneriyor

Citi’nin finansal analistleri, gelişen Yapay Zeka sektörüne yatırım yapmak için şu anın uygun bir zaman olduğunu öne sürerek, Amerika Birleşik Devletleri’nin ötesine uzanan ve sektörün farklı yönlerini kapsayan daha geniş bir yatırım kapsamını savunuyor.

Citi, Yapay Zeka ile ilgilenen şirketleri sektör içinde üç ana kategoride sınıflandırıyor: gerekli araçları ve teknolojiyi sağlayanlar (Etkinleştiriciler), Yapay Zeka sistemleri geliştirenler (Yaratıcılar) ve Yapay Zekayı operasyonlarına dahil edenler (Kullanıcılar). Son zamanlarda yatırımcılar, etkileyici finansal performansları nedeniyle Etkinleştiriciler ve Yaratıcılara artan bir ilgi göstermiştir.

Bununla birlikte, bu finans kuruluşu Kullanıcıların ve çeşitli uluslararası firmaların hak ettikleri ilgiyi görmediğini ileri sürmektedir.

Analistler hazırladıkları finansal raporda, “Yatırım temalarını Kullanıcıları da kapsayacak şekilde genişletmek, kâr büyümesi daha yaygın hale geldiğinden, finansal getiriler açısından artık faydalı olacaktır” dedi.

Analistler, Yapay Zekaya yatırım için temel oluşturmayı amaçlayan ve hem Büyüme hem de Değer yatırımcılarının karşılaştığı mevcut yatırım zorluklarını ele alan iki yeni yatırım seçeneği seti geliştirdiler.

Citi, en iyi performans gösteren şirketlerden önemli karlar elde eden büyüme hisselerindeki yatırımcıların, şimdi riski azaltmak için bu karların bir kısmını gerçekleştirmek veya yatırım konsantrasyonu kurallarına uymak için portföylerini çeşitlendirmek isteyebileceklerini ve aynı zamanda Yapay Zeka sektörüne olan ilgilerini sürdürebileceklerini belirtiyor.

Buna karşılık, 2022’de bazı düşük kaliteli ABD hisse senetlerinin düşüşüyle artan bir endişe olan aşırı değerli hisse senetlerine karşı temkinli olan yatırımcılar, Yapay Zekanın kalıcı potansiyelinin farkına varmaya devam ediyor.

Bu durumlar için Citi, geniş veya spesifik bir yatırım stratejisi olarak kullanılabilen ve analistlerin vurguladığı gibi Etkinleştirici ve Yaratıcı olan Kuzey Amerika şirketlerine yönelen “Makul Fiyatta Yapay Zeka” yatırım setini önermektedir.

Genellikle yüksek fiyatlı, büyüme odaklı yapay zeka hisselerini portföylerine dahil etmekte zorlanan değer yatırımcıları, Citi’nin “Yapay Zeka Değeri” yatırım setinde cazip bir seçenek bulabilirler. Bu seçim, Yapay Zeka vaadinin iş performansının iyileştirilmesiyle örtüştüğü şirketlere odaklanıyor ve Yapay Zeka teması içinde değer arayanlar için uygun bir seçenek sunuyor.

Analistler, “Değer yatırım seti, daha düşük bir fiyat-kazanç oranı eşiği uyguluyor ve kar marjlarını genişleten şirketlere odaklanıyor, Kullanıcıları ve Avrupa’da varlığı olan şirketleri tercih ediyor” dedi.

Bu makale bir yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

melikgazi-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu