Haber

Deprem bölgesi Malatya’da 28 bin kişiye köfte ve ekmek dağıtıldı.

Deprem bölgesi Malatya’da 28 bin kişiye köfte ve ekmek dağıtıldı.

MALATYA – Kahramanmaraş’ta meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından en çok etkilenen illerin ortasında yer alan Malatya’da Sivas Esnaf Odaları, kent genelinde depremden etkilenen 28 bin vatandaşa köfte ve ekmek ikramında bulundu.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından en çok etkilenen iller arasında yer alan Malatya, yaralarını sarmaya hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda depremin olduğu ilk andan itibaren Malatya’ya yardım götüren Sivaslılar, yaptıkları gıda yardımının yanı sıra Sivas Esnaf Odaları tarafından kent genelinde 28 bin kişiye köfte ve ekmek dağıttı. Depremzedeler, depremin ardından Sivas’tan yardım geldiğini belirtirken, köfte ve ekmek dağıtımı için yetkililere de teşekkür etti.

Malatya Lokantaları ve Kebapçılar Odası Başkanı Murat Keskin, köfteli ekmek dağıtımının vatandaşlara hayırlı olduğunu belirterek, “İkinci kez köfte yapıyorlar. Çok şükür yemekten yana bir zulüm yok ama böyle bir karar alındı. insanlar farklı şeyler yiyebilir” dedi.

Sivas Lokantacılar Odası Başkanı Serkan Akgül, deprem bölgemizde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek, “Kalbimiz ilk günden beri burada attı. Malatya en yakınımız olduğu için. Sivas’taki Esnaf Odamız Hakan Demirgil ilk günden bu yana öncülük ediyor: “Kriz masası kurduk. Tüm illerimizin eksiklerini gündeme getirdik. Sivas köftesini Malatyalılara tattırdık. En son geldiğimizde 13 bine yakın köfte ve ekmek vermiştik. Bu sefer 15 bin kişiyi ziyaretimize getirdik” dedi.

Malatya’dan tüm depremzedelere selam gönderen vatandaşlardan Serkan Çetin, “Hayatını kaybeden vatandaşlara başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Depremde emeği geçen tüm Sivaslı kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Sivas’tan Malatya’ya geldi.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu