Haber

Depremden etkilenen balıkçılar ve su ürünleri üreticilerine sağlanacak desteklere ilişkin esaslar belirlendi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler nedeniyle afet bölgesi ilan edilen illerde deniz ve iç sularda avlanan balıkçı teknesi sahiplerini destekleme tarzı ve dayanakları kesinlik kazanmıştır.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan “Depremde Zarar Gören İllerde Deniz ve İçsularda Balıkçıların Balıkçılığının Desteklenmesine Dair Tebliğ” Resmi Gazete’de yayımlanarak 6 Şubat 2023 tarihi itibarıyla yürürlüğe girdi.

Tebliğ ile Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri nedeniyle deniz ve iç sularda balıkçılık yapan balıkçı teknesi sahiplerinin gelir kayıplarının karşılanması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla yapılacak desteklerin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar belirlendi. balıkçılık faaliyetleri belirlenmiştir. .

Buna göre Adana ve Hatay’da kayıtlı balıkçı teknesi sahiplerine 5 bin liradan 60 bin liraya kadar destek ödemesi yapılacak.

Yine iç sularda balıkçılık yapan Adana, Adıyaman, Elazığ, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa’da kayıtlı balıkçı teknesi sahiplerine 3 bin 500 ile 6 bin lira arasında ödeme yapılacak. Ödemeler balıkçı teknelerinin uzunluğuna ve illere göre değişmektedir.

Destek başvuru tarihleri ​​Bakanlığa bağlı Su Ürünleri ve Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından ilan edilecektir. Ödemeler 6 Şubat – 31 Aralık 2023 tarihleri ​​arasında yapılacaktır.

Depremden etkilenen vatandaşlar için seferber olan devlet, bu dönemde balıkçıların kayıplarının tazmin edilmesi yönünde aldığı kararla bölgedeki balıkçılığın sürdürülebilirliğini hedefliyor.

haberkagithane.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu