Haber

DSÖ cinsel istismar mağdurlarına Kongo parası ödüyor

Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) kendi çalışanları da dahil olmak üzere sağlık çalışanları tarafından cinsel istismara uğrayan Kongolulara 250’şer dolar ödediği ortaya çıktı.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde (DRC) 100’den fazla kadına, Ebola salgını sırasında DSÖ çalışanları ve diğer yetkililer tarafından cinsel istismara uğradıklarının ortaya çıkmasının ardından ödeme yapıldı.

Dr., skandalı araştırmak için mart ayında ülkeye giden ekibe liderlik etti. Gaya Gamhewage’in raporunda tacize uğrayan en az 104 kadına 250’şer dolar verildiği belirtildi.

Ülkedeki BM çalışanlarının bir günlük harçlığından bile az olan bu paranın mağdurlara nasıl yardım edeceği bilinmezken, raporda istismara uğrayan bir kişinin engelli bir çocuk doğurduğu ve çocuğun özel bakıma ihtiyacı olduğu belirtildi. tedavi.

2018-2020 yılları arasında Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde yaşanan Ebola salgını sırasında, DSÖ çalışanlarının birçok kadına cinsel tacizde bulunduğu iddia edildi.

DSÖ’nün “Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde çalışanlarının kadınlara yönelik cinsel istismar ve istismara karıştığı” iddiaları üzerine kurduğu bağımsız soruşturma komitesi, ülkede Ebola salgını sırasında 83 cinsel istismar vakası tespit etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu