Haber

Gaziantep’te zayıflamak isteyenler obezite kampına gidiyor

Gaziantepli vatandaşların daha sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürmesi için Kasım 2020’den bu yana 27 obezite kampı düzenlendi. Bu kapsamda 795 vatandaşa 5 gün boyunca boy, kilo ölçümleri ve kronik hastalıklarına göre beslenme programı hazırlandı. Danışanların spor faaliyetleriyle kilo vermeye fiziksel olarak uyum sağladığı bir haftalık süreç, manevi eğitimlerle de desteklendi. Bu sayede yüzde 3 ile 5 arasında değişen oranlarda toplam 1.912 kilo kaybedildi.

Kilo vermenin programlı ve planlı bir şekilde ilerlediği kampta, Hakikat Beslenme ve Obezite ve Efor Birimi’ne bağlı diyetisyen ve psikologlarla 3 yılda toplam 33 bin 408 kişiye ücretsiz beslenme ve psikolojik danışmanlık verildi. Büyükşehir Belediyesi GBB Sağlık ve Engelli Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanlığı ile. hizmet de verildi.

KAMPTA NELER YAPILIYOR?

İlk aşamada obezite kampına dahil olan vatandaşların boy ve kilo ölçümleri yapılıyor. Hastaların ateş, nabız, tansiyon ve kan şekeri düzeyleri uzman hekim ve diyetisyenlerden oluşan ekip tarafından gün boyu düzenli olarak takip edilerek beslenme programları hazırlanmaktadır.

Diyetisyen, psikolog, hemşire ve spor antrenörleri eşliğinde eğitimlerin verildiği kampta, danışanlar günlük verilen programların dışına çıkmadan yeterli miktarda su tüketiyor ve beslenme programına uygun egzersizler yapıyor.

Eğitim çerçevesinde üyeler sağlıklı beslenme konusunda bilgi sahibi oluyor; Porsiyon kontrolünü, gerçek pişirme tekniklerini, yemek sistemini ve sağlıklı besinleri hayatlarına dahil ediyorlar. Günlük tansiyon ve açlık kan şekeri ölçümleri sonucunda sağlıklı beslenme ve artan fiziksel aktivite sayesinde hastaların ölçümlerinde gözle görülür iyileşmeler sağlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu