Ekonomi

İstanbul Ticaret Borsası Süt Sektörünün Sorunlarını Tartıştı

İstanbul Ticaret Borsası’nın (İSTİB) düzenlediği “Borsa Meydanı’nda Sektörler Konuşuyor” toplantılarının bu ayki gündemi süt sektörünün sorunlarıydı.

İstanbul Ticaret Borsası’ndan yapılan açıklamaya göre, “Her Yönüyle Türk Süt Sektörü” başlıklı web tabanlı toplantıya Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü Proje Geliştirme ve Altyapı Daire Başkanı Ahmet Özden, Ulusal Süt Kurumu temsilcisi Teoman katıldı. Durukan, İSTİB Yönetim Kurulu sayman üyesi Recep Salih Al. ve İSTİB Yönetim Kurulu Üyesi Zülküf Kopuz.

İSTİB Meclis Başkanı Ahmet Bülent Kasap, burada yaptığı konuşmada Borsa Meydanı toplantılarının önemine dikkat çekerek, “Gıda sektörünün sorunlarını tespit etme ve çözüm önerilerine yönelik çalışmalarımız bu toplantılarla sınırlı değil. Sorunları takip edip, çözüm önerilerini getiriyoruz. Çözümleri için çabalıyoruz.” İfadesini kullandı.

Durukan, süt sektörünün sorunlarının çözümü için uyumun önemli olduğunu belirterek, “Ulusal Süt Konseyi çerçevesinde Süt Koordinasyon Kurulu oluşturulmalı. Dünya süt ticaretinden payımız binde beş. Sanayicilerimiz ihracat yapıyor” Üretimlerinin sadece yüzde 2,5’unu oluşturuyor. İhracatın önemini tam olarak anlatamadık ancak “Türk Labnesi gibi başarılı olduğumuz ürünler de var.” değerlendirmesini yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu