Haber

Japonya Dışişleri Bakanı Ankara Üniversitesi’ni ziyaret etti

Japonya Dışişleri Bakanı Kamikawa Yoko, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’ni ziyaret ederek Japon Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileriyle bir araya geldi.

Türkiye ile Japonya arasında diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla bir dizi etkinlik için Türkiye’de bulunan Kamikawa, Japonya’nın Ankara Büyükelçiliği ile Japon Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından hazırlanan etkinliğe katıldı. Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi.

Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Takahiko Katsumata’nın da eşlik ettiği öğrenciler, Bakan Kamikawa’yı “Soran Bushi” adlı Japon dans gösterisiyle karşıladı.

Kamikava’ya sıcak karşılamasından dolayı özellikle Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Kamikava, öğretim üyeleri ve öğrencilere misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederek, Türkiye’de “Soran Bushi” gösterisini görünce oldukça şaşırdığını söyledi.

Ankara Üniversitesi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan bir devlet üniversitesi olduğunu vurgulayan Kamikava, “Ayrıca Ankara Üniversitesi’nin Türkiye’de Japon Araştırmaları Merkezi’nin kurulduğu ilk üniversite olduğunu da duydum. Bu bölümden çok sayıda yetenekli öğrencinin mezun olduğunu belirterek, “Hem yurt içinde hem de yurt dışında çok çalıştıklarını da duydum.” dedi.

Türkiye’nin bölgesinde en fazla Japonca okuyan kişinin bulunduğu ülke olduğunun altını çizen Kamikawa, öğrencilere şu sözlerle seslendi:

“Umarım Türkiye’nin saygın üniversitelerinden biri olan Ankara Üniversitesi’nde Japonca okuyan hepiniz gelecekte Japonya’yı ziyaret edersiniz. Japon kültürüne, değerlerine ve insanının gerçek hayatına dokunarak Japonya’yı kendi dünyanızla daha derinden tanıyacaksınız. gözünüz ve yüreğiniz ile Türkiye ile Japonya arasındaki güçlü ilişkileri öğrenin.” Bunu geleceğe taşımanızı bekliyorum. Bu yıl gerçekleştirilen Japonya ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yıl dönümü vesilesiyle, önümüzdeki yüzyılda barış için sizinle birlikte çalışmak istiyorum. Türkiye’nin gerçek dostu Japonya ve Japon dili hakkında okuyan hepinizin arzusuna ve araştırma hareketine en içten desteğimi sunuyorum. “

Fuaye alanında öğrencilerin hazırladığı stantları Bakan Kamikava, Rektör Prof. Dr. Ünüvar ve diğer davetliler gezdi. Öğrenciler stantlarda sergiledikleri Japonya’ya özgü eserler hakkında bilgi verdi. Bir öğrenci kendi manga çizimini Bakan Kamikawa’ya sundu.

Programın sonunda Rektör Ünüvar, Kamikawa’ya üniversitenin sembolü olan “güneş kursu”nu hediye etti. Program fakülte merdivenlerinde çekilen fotoğrafla sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu