Haber

Kemal Uçar kimdir? Kaç yaşında, nereli? Kemal Uçar’ın hayatı ve biyografisi!

Gündemin isimlerinden Kemal Uçar’la ilgili detaylar merak ediliyor. Vatandaşlar sık ​​sık karşılaştıkları bir isim olan Kemal Uçar’ın hayatını araştırıyor. Peki Kemal Uçar kimdir? Kaç yaşında, nereli? Kemal Uçar’ın hayatı ve biyografisi!

KEMAL UÇAR KİMDİR?

Kemal Uçar (29 Mart 1985, Adana doğumlu), Türk oyuncu, oyun yazarı ve senaristtir. Tiyatro kökenli olan Kemal Uçar, televizyon kariyerine Class ve Ezel dizileriyle başladı ve son olarak Payitaht Abdülhamid ve Bir Vakitler Kıbrıs dizileriyle devam etti. Oyuncu olarak yer aldığı Dubl’in Hikâyesi adlı tiyatro oyununun yazarı ve yönetmenidir.

Lise eğitimini Adana Seyhan Rotary Anadolu Lisesi’nde tamamlayan Kemal Uçar, Ankara Üniversitesi DTCF Amerikan Dili ve Edebiyatı mezunudur. Sahne çalışmalarına Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Tiyatro Topluluğu’nda başladı ve Ankara Sanat Tiyatrosu’nda stajyer olarak devam etti. Daha sonra İstanbul’a yerleşerek televizyon çalışmalarında yer aldı. Yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi’nde tamamladı.

İlk uzun soluklu büyük yapımı olan Ezel dizisinde Ezel’in kardeşi rolünü oynadı. Çeşitli reklam, dizi ve filmlerde rol alan Kemal Uçar, Tut Sözünü filminin senaryosunu yazdı ve bu filmde rol aldı. Ayrıca Dublörün Hikâyesi adlı tiyatro oyununun yazarları ve oyuncuları arasında yer almaktadır.

Son olarak Payitaht Abdülhamid dizisinde Şehzade Ahmet Nuri Efendi karakterini, Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinde ise Cengiz Topel karakterini canlandırdı.

Adana Demirspor taraftarı olan Kemal Uçar, aynı zamanda Adana Demirspor taraftar belgeselinde de yer aldı. Belgeselin yapımcısı Mustafa Uçar ile kardeştirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu