Haber

Kuzey Kore’nin Nükleer Silah Planları Güney Kore ve ABD’ye Tehdit Oluşturuyor

Güney Kore ve ABD merkezli iki kuruluşun hazırladığı raporda, Kuzey Kore’nin nükleer silah planlarının Güney Kore ve ABD için “tehdit oluşturabileceği” iddia edildi.

Güney Kore merkezli Asan Politika Çalışmaları Enstitüsü ve ABD merkezli RAND Corp. kar amacı gütmeyen stratejik kuruluşlar, “Güney Kore Cumhuriyeti’nin Nükleer Güvencesini Güçlendirme Seçenekleri” başlıklı ortak bir rapor yayınladı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un “2030 yılına kadar mümkün olan en az 300 ila 500 nükleer silahtan oluşan bir kuvvet planladığını” belirten raporda, bu durumun Güney Kore ve ABD için “tehdit oluşturabileceği” kaydedildi.

Raporda, Kuzey Kore’nin “nükleer silahlarını ABD’nin Güney Kore ile işbirliğini bozmak ve ABD’yi tehdit etmek için kullanmayı” ve Güney Kore’yi “işgal etmeden yönetmeyi” umduğu belirtildi.

ABD’nin Pasifik Okyanusu’ndaki balistik füze denizaltılarının bir kısmının veya tamamının “Kuzey Kore’yi hedef alacak şekilde tahsis edilmesi” gerektiğini öne süren raporda, “ABD’nin sökmeyi planladığı ortalama 100 ABD taktik nükleer silahının Güney Kore’de olduğu” belirtildi. “, Güney Kore’nin nükleer garantisini güçlendirme seçenekleri arasında. “Desteklemek amacıyla modernizasyon” da yer aldı.

Kuzey Kore’nin olası nükleer saldırısına ilişkin tahminler

Kuzey Kore’nin 2006, 2009, 2013, 2016 ve 2017 yıllarında yaptığı nükleer silah testlerinin tablosunun verildiği raporda, deneme büyüklüğünde bir nükleer saldırının Güney Kore’nin başkenti Seul’de yaşanabileceğine ilişkin iddialara da yer verildi. Tabloda belirtilenler gerçekleştirildi.

Buna göre, Kuzey Kore’nin Eylül 2017’de nükleer deneme büyüklüğünde bir nükleer saldırı başlatması durumunda Seul’de yaklaşık 2 milyon kişinin öleceği ve önemli sayıda kişinin de yaralanacağı varsayılmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu