Ekonomi

MİT’ten Suriye’ye kritik operasyon

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Abdullah’ın 2018 yılında MİT tarafından düzenlenen operasyondan yaralı olarak sağ çıkmasının ardından terör örgütü PKK/YPG mensupları tarafından hayatta olduğu bilgisi YPG/SEL’in sorumluluğuna götürüldü ve Fehman Hüseyin’in emriyle MİT mensuplarına “Bahoz Erdal” kod adı gönderildi. Eylem hazırlıklarına da başlandığı belirlendi.

Büyükşehirlerde gerçekleştirilecek eylemlerin planlanması ve örgütlenmesi faaliyetlerini de yürüten Abdullah’ı MİT takip etti.

Operasyon bölgelerinde ve Türkiye’de Mehmetçi’ye yönelik eylemlerin yanı sıra terör örgütü muhaliflerinin etkisiz hale getirilmesi ve kaçırılması, Türkiye’ye yönelik istihbarat toplama, silahlı eylem planlama ve yönlendirme faaliyetlerini yönetme konusunda uzun süredir kararlı olan Abdullah, Suriye’nin kuzeyindeki Aynularab’ta etkisiz. yapıldı.

Birçok terör eyleminin planlayıcısıydı.

Farklı zaman ve bölgelerde “Mazlum Doğan” ve “Mazlum Kobani” kod adlarını da “Mazlum Karamok” ile birlikte kullanan Abdullah, 2010 yılında PKK/YPG’ye katılarak PKK/YPG-SEL bünyesinde faaliyetlerini sürdürdü.

Geçmişte SEL’nin sözde “TSK/SMO (Suriye Ulusal Ordusu) Masası”nda sorumlu bir düzeyde faaliyet göstermiş ve operasyon bölgelerine patlayıcı yüklü motosikletler göndererek güvenlik güçleri ve SMO unsurlarına yönelik eylemleri organize etmiştir.

Türkiye’ye yönelik bilgi toplama faaliyetleri çerçevesinde yasa dışı yollardan Türkiye’ye giriş çıkış yaptığı bilinen terörist, Türkiye’nin kırsal kesimlerinde PKK’lılarla ortak eylem planları yaptı.

Münbiç’te kaldığı süre boyunca bölücü örgütün metropollerde yürüteceği eylemleri planladı ve örgüt mensupları harekete geçmeden önce son talimatları verdi.

Türkiye’de infiale yol açan eylemleri düzenleyen terörist olduğu için “Bahoz Erdal” kod adlı terörist Fehman Hüseyin ile birlikte kutlama yaptığı belirtilen Abdullah, 2022’de Suriye’de bir kadına tecavüz etmiş ancak herhangi bir ceza almamıştı. bölücü örgüt İntihar ettiği belirlendi.

ozalpajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu