Ekonomi

Nabati’den vergi kaçakçılığıyla mücadele mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, vergi kaçakçılığının önlenmesi ve ekonomik büyümenin desteklenmesi amacıyla kayıt dışı ekonomi ile uğraştıklarını, vergi denetim ve kontrollerine ağırlık verdiklerini belirterek, bir yılın en yüksek denetimini gerçekleştirdiklerini açıkladı. Cumhuriyet tarihinde.

Nebati, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, vergi inceleme ve kontrollerinde 1 milyon hedefine ulaşmalarında emeği geçen Vergi Kontrol Kurulu Vergi Müfettişleri, Vergi Müfettişleri ve Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesindeki tüm çalışanlara teşekkür ederek, şunları kaydetti: “Kayıt dışı ekonomi, piyasayı bozucu faaliyetler ve vergi kaçakçılığı ile mücadele için vergi inceleme ve denetimleri yapılıyor. Bundan sonra da her zaman olduğu gibi yine sahada olmaya ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.”

Nabati, yol gösterici olarak vergi istekli uyumunu artırmayı, vergi inceleme ve kontrollerinde ceza uygulamamayı, vergi kayıp ve kaçakçılığını önleyerek daha adil bir vergi sistemi kurmayı ve her vatandaşın haklarını gözeterek korumayı hedeflediğini belirtti. vergi mükellefleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu