Haber

Önder Erdoğan’dan değerli açıklamalar! İşte sarsıntı bölgesinde son durum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin ardından yaralıları ziyaret ettiği Kilis Devlet Hastanesi’nde açıklamalarda bulundu. Vatandaşları selamlayarak konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: Geçen Pazartesi sabah saat 04:17’de bu coğrafyanın tarihinde gördüğü en büyük deprem felaketiyle karşı karşıya kaldık.dedi.

Kilis’in de bu afetten etkilenen şehirlerden biri olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

“Maalesef şu ana kadar Kahramanmaraş merkezli afette çok önemli bir ölü ve yaralı sayımız var. Dün depremin merkez üssü Kahramanmaraş’taydım ve depremden en çok etkilenen diğer ilimiz Hatay’daydım. Buraları gezdim.Bölge genelinde depremin yol açtığı yıkıntılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı an itibariyle 16 bin 546’ya ulaştı, yaralı sayımız 66 bin 132, bina sayımız Bölgede yıkılanların sayısı 6 bin 444. Kilis’te 178 bina yıkıldı, 73 vatandaşımız hayatını kaybetti, 690 vatandaşımız yaralandı. tüm yakınlarına sabır diliyorum.”

Devletin deprem anından bu yana tüm kurumlarıyla 10 ilde yer aldığını ve yapılması gerekenleri yürüttüğünü ifade eden, ” Ancak depremin yaklaşık 13,5 milyon insanın yaşadığı 500 kilometrelik bir alanda etkili olması takdir edeceğiniz gibi işimizi zorlaştırdı. Öte yandan devletimiz de tüm kurumlarıyla afet bölgesinde hızlı bir şekilde arama kurtarma ve yardım faaliyetlerine başladı.dedi.

“HİÇ BİR VATANDAŞIMIZI MÜLKİYETSİZ BIRAKMAYACAĞIZ”

Şu anda sahada 100 bini aşkın çalışanın ve binlerce kamu, sivil toplum ve uluslararası yardım grubunun görev başında olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, her türlü yerli ve yabancı yardımın tüm lojistik merkezlere aktığını söyledi.

Türkiye’nin her ili ve ilçesinden yardım malzemeleri ve gönüllülerin deprem bölgesindeki illere gelmeye devam ettiğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

“Deprem bölgesinde hem ekipmanın hem de işçinin düzeni AFAD tarafından yapılıyor. Bu kadar geniş kapsamlı ve derinden etkileyen bir afette elbette eksiklikler olabilir. Biz de bu eksiklikleri hızla gidermeye çalışıyoruz. Öte yandan bakanlıklarımız, kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve vatandaşlarımız canla başla çalışıyor, depremzedelere yardım için çaba sarf ediyor.Hiçbir vatandaşımızı sahipsiz bırakmayacağız.Şu anda depremzedelerimize 10 bin destek vereceğiz. Evleri yıkılanlarla ilgili de TOKİ aracılığıyla bir yıl içinde Çevre ve Şehircilik Bakanımla uyum içinde bu evlerin yapımına başlayacağız, eskisi gibi yapacağız” dedi.

“HİÇ BİR VATANDAŞ EVDEN KAYBOLMAZ”

Önce yıkılan şehirleri enkazdan temizleyeceklerini, 10 ilde de müteahhit firmaların hızla enkazı kaldıracaklarını anlatan Erdoğan, müteahhit firmaların oradaki inşaatlara süratle başlamalarını sağlayacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şöyle tamamladı:

“Van’da, Bingöl’de, İzmir’de depremde, son Malatya, Elazığ, Kastamonu, Antalya ve Muğla’da yaşanan selde ne çabuk inşaatları tamamlayıp sahiplerine teslim ettik, devlet oradaki vatandaşlarımızın yanındadır.” Olduğumuzu ispat edersek bu 10 ilde telaş olmaz, vatandaşlarımız evlerine çabuk kavuşur. Hiçbir yurttaş barınaksız, barınaksız kalmayacak. Bunları da çözeceğiz” dedi.

halkapinarajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu