Haber

Saadet Partisi: İstanbul sistematik olarak kirletildi

İSTANBUL – Saadet Partisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan adayı için Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde tanıtım toplantısı düzenledi. Geçtiğimiz günlerde Saadet Partisi’nin İBB Genel Başkan adayı olarak Birol Aydın’ın ismi açıklandı. Aydın, İBB seçimlerine “Başka bir İstanbul mümkün” sloganıyla yarışacak.

Birol Aydın, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde Millet İttifakı ile CHP listesinden İstanbul Milletvekili olarak TBMM’ye girdi.

Konserin ardından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Birol Aydın salona girdi. İstiklal Marşı’nın ardından Birol Aydın’ın Meclis kürsüsündeki konuşmalarının video ve sinevizyon gösterimi gösterildi.

39 İLÇE ADAYI ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLANACAK

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu’na işaret ederek, seçeneklerin iki seçenekle sınırlı olmadığını söyledi. Yazıcı şöyle devam etti: “Bu seçimde iki kutup arasına sıkışan siyasi denklemi bozmak istiyoruz. İstanbul’u yeniden 94 ruhuyla buluşturalım. Onun için kampanyamızda ‘milli vizyon belediyeciliği’ dedik. Aday listemiz şöyle olacak: Sadece plazaların değil, gecekonduların belediye başkanları da, kibrin anıtı kesilecek, gecekonduların belediye başkanları olacaklar.” “Kent halkının karşısında firavunlar olmayacak. Vatandaşı küçümseyen elitler olmayacak. 39 ilçe adayımızı önümüzdeki günlerde açıklayacağız.”

BİROL AYDIN: İSTANBUL KİRLENDİ

Daha sonra kürsüye çıkan Saadet Partisi İBB Adayı Birol Aydın, “Bu şehirde yaşamak artık çok pahalı ama insan hayatı da bir o kadar ucuz.”

Aydın, şöyle konuştu: “Önemli bir seçimin eşiğindeyiz. Maalesef bugün İstanbul tekinsizliğin kol gezdiği bir yer. İstanbul sistematik olarak kirletildi. Maalesef uyuşturucu ve fuhuşun bazı mahalleleri ele geçirdiği bir yer haline geldi ve Konut krizi her yaştan insanı eziyor, adeta bir gulyabani kuyusu haline geldi.” İstanbul. LGBTİ denilen sapkınlıklar her alana yayıldı. Büyük bir ahlaki yıkımla karşı karşıyayız. Bu şehirde yaşamak artık çok değerli ama insan hayatı da bir o kadar ucuz. Deprem bir gerçektir. Ama hiçbir önlem yok. Adalet ya sosyal medya aracılığıyla ya da dolarla sağlanır. İstanbul geride kalanların acı çektiği bir yer haline geldi. Bir belediye başkanını söylediği süslü cümlelerden değil, dağıttığı ihalelerden tanırsınız. Ülkeyi yöneten hükümetin ve mevcut İBB yönetiminin durumu nedir? Hükümet yeni karlar yaratmaya çalışıyor. CHP’yle kitleleri korkutan İsrail’e gemi gönderiyor. Galata Köprüsü’nde ve Mersin limanındaki gemilerde mikrofonu tutan el kimin elinde? NATO’nun emirleri gibi davranan bir hükümet var. Bunlar İstanbul’u kurtaracak mı? Murat Kurum çıkıyor ve ‘sadece İstanbul’ diyor. Düğümü başından beri yanlış atmıştı. İstanbul Türkiye’dir. İstanbul seni bir daha göreve getirmeyecek. İmamoğlu, 2019’da gümüş tepside sunulan ödülü harcama konusunda ne kadar yetenekli olduğunu gösterdi. Trafikte geçirilen süre azalmadı. Halkımız artık yine çeşmeden su içemiyor. Sokak köpeklerine karşı hiçbir adım atılmadı. Deprem sırasında yüzbinlerce binayı tek bir yetkili bile ziyaret etmedi. İstanbul’un sizinle kaybedecek bir 5 yılı daha yok. “Bu seçim iki kutbun tercihiyse o kutup Milli Görüş ve diğerleridir.”

‘KÜDÜS GÜVENLİYSE İSTANBUL GÜVENLİDİR’

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da 31 Mart akşamı İstanbul’un yeni bir döneme adım atacağını belirterek, şunları söyledi:

“Bugün bir kez daha Bismillah diyelim. Yaşanabilir bir İstanbul yarattığımızda yaşanabilir bir Türkiye yaratacağız. Sadece kişiler mi değişecek yoksa politikalar mı değişecek? Zihniyet değişikliğine ihtiyacımız var. İstanbul sıkıntıda. Türkiye ve bölgemiz felaket içinde. Dünya yeniden yapılanıyor ama ne yazık ki orada burada tökezliyoruz. Bir yandan ABD’ye karşı duramıyoruz, bir yandan da sözümüzü tutamıyoruz. Her lider böyle bir karmaşayı yönetemez. çelişkiler. İstanbul’un güvenliği Kudüs’ten geçer. Gazze ne kadar huzurlu olursa İstanbul da o kadar huzurlu olur. İstanbul’u tekrar ayağa kaldırmamız lazım.”

haberyesilli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu