Haber

Sahte altın dolandırıcılığı yapan 3 şüpheli tutuklandı

İl Emniyet Müdürlüğü Mali Kabahatler Şube Müdürlüğü ekipleri, kuyumculara altın kaplamalı madenler satarak ‘nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘para değerinde sahtecilik’ yapan 4 şüpheliye operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda 4 şüpheli de yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin Ankara’da 12 olaya karıştığı, Tokat, Sivas, Çorum, Sakarya, Elazığ, Diyarbakır ve Kars’ta ise 25 kuyumcuyu mağdur ettiği belirlendi. Bu yöntemle 250 bin liralık haksız avantaj elde eden dolandırıcılar; MASAK ile ortaklaşa yapılan araştırmada, ATM’lerden başka hesaplara bir miktar para yatırarak yakalanmaları halinde paralara el konulmasını önlemek için önlem aldıkları belirlendi.

Şüphelilerin kuyumcuların güvenlik kameralarına yakalanmamak için şapka, bere gibi aksesuarlar taktıkları, yakalanma olasılığını azaltmak amacıyla kuyumculara alışveriş için gönderilen kişilerin kimliklerini sürekli değiştirdikleri belirlendi. Ayrıca şüphelilerin ifadeleri sonucunda, alışverişi sabıka kaydı olmayan kişilere yaptırmak için heyet bedeli ödedikleri ortaya çıktı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden 3’ü tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 1 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

harranhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu