Haber

Samsun’da şehrin artık yemeği can dostları için ‘anne’ oluyor

Restoranlardan ve kurumlardan arta kalan yiyecekler, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından sokak hayvanlarının beslenmesi için mama üretim tesisinde mama haline dönüştürülüyor.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yıl boyunca gruplar halinde 190 bin kilogram artan gıda toplandı.

Restoran ve üniversite gibi kurumların yemekhanelerinden arta kalan yemekleri daha pahalı hale getiren Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Denetim Dairesi Başkanlığı ekipleri, Soluk Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi’ndeki mama üretim tesisinde topladıkları artıkları işliyor. İşlemden önce toplanan mamalar da uygun aralıklarla gıda laboratuvarlarında kontrol edilerek sokak hayvanları için gerekli besinleri taşıyıp taşımadıkları kontrol ediliyor.

Günlük 600 kilo mama üretilen tesiste hazırlanan mamalar merkezdeki kedi ve köpeklere veriliyor. Bu sayede hem artan mamalar karşılanmış olur hem de hayvanların mama ihtiyacı karşılanmış olur.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kentteki tüm sokak hayvanlarına büyük özen gösterdiklerini belirtti.

Demir, “Gıda üretim tesisinde günde ortalama 600 kilo gıda üretiliyor. Protein kaynakları ile karbonhidrat kaynakları formüllerde birleşiyor. Kepek, ekmek, makarna gibi birçok karbonhidrat kaynağı kullanılıyor. Yoğurt ve yoğurdun kullanıldığı besinler. mayalanmalarında maya doğal olarak siz değerli dostlarımızla buluşuyor.Sıfır atık projesine katkı sağlayıp israfı önlerken ekonomik olarak da tasarruf ediyoruz.” terimleri kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu