İş

SESOB depremzedeler için iş başvuru standı açtı

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB), depremzede ve esnaf esnafına yardımcı olmak için Binali Yıldırım Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda stant açarak başvuru taleplerini aldı.

Sivas’ın Gürün ilçesinde 11 ilde meydana gelen depremin ardından Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Demirgil, Sivas’ta yerleşen yöre halkına gıda, giyecek, barınma, iş ve diğer konularda yardım ediyor. Bu kapsamda Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında kalan meslek sahibi ustalara destek olmak ve çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla Aşık Ruhsati Kültür Merkezi’nde stant açılarak depremzedelerin başvuruları alındı. bu süreçte.

“Personelimiz ve oda başkanlarımızla birlikte başvuruları alıyoruz”

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Sendika Başkanı Hakan Demirgil, yaşadıkları illerde meslek sahibi istihdam etmek ve işyerlerinde çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla bu tür çalışmaları yürüttüklerini belirterek, amaçlarının depreme karşı iş imkanı sağlamak olduğunu belirtti. mağdurlara seslenerek, “Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları olarak deprem sonrası harekete geçtik ve bize destek olduk. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Esnaf teşkilatı çok değerli bir kavram ve teşkilat. Dayanağımızı kardeşlerimize ve kardeşlerimize kurduk. bu teşkilata mensup olup da depremzede olan bacılarımız başvuruları birlikte alıyoruz merkezde bulunan 13 meslek odamız ve ilçemizde İşkur Müdürlüğü ile bu vatandaşlarımızın işlerini yapmalarına ve istihdama katkı sağlamalarını istiyoruz. Atalarımız normalleşme sürecinde çalışırsa yaşadıkları sıkıntıların üstesinden geleceklerine inanıyorum. daha kısa sürede bitti.”

SESOB Lideri Hakan Demirgil, depremzedelerin çalışabilmeleri ve iş imkanlarına sahip olabilmeleri için oluşturulan stantların çok değerli olduğunu vurgulayarak, takviyelerinin devam edeceğini sözlerine ekledi. – SİVAS

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu