Haber

Şırnak’taki “Geleneksel Kültür ve Spor Şenliği” bitti

Şırnak Valiliğince, Dünya Etno spor Konfederasyonunun takviyesiyle merkez ile Uludere ve Beytüşşebap ilçesinde düzenlenen “Geleneksel Kültür ve Spor Şenliği” sona erdi.

Merkez Cumhuriyet Meydanı, Uludere’de 15 Temmuz Meydanı ve Beytüşşebap Kaymakamlığı önünde gerçekleşen şenliklerde, 8 Kasım’dan bu yana her yaştan iştirakçi okçuluk, masa güreşi, mangala, ok savaşları, kol kapama, 9 ve 3 taş, topaç ve ebru üzere spor ve sanat kollarıyla buluştu.

Dünya Etnospor Konfederasyonu Koordinatörü Serkan Kutluata, Şırnak kent merkezi ve 2 ilçede öğrencileri ve her yaştan iştirakçiyi 11 parkurda klasik ve zeka oyunlarında buluşturduklarını söyledi.

“Çocuk ve gençlerin geleneklerini tanıdığı, kökleriyle tanışıp geleceğe güvenle ve umutla bakabildiği bir iklim oluşturmayı hedefliyoruz.” diyen Kutluata, günde yaklaşık 5 bin öğrenciyi aktiflikte buluşturmanın memnunluğunu yaşadıklarını belirtti.

Kutluata, kendilerine dayanak sunan başta Şırnak Valiliği ve Belediyesi olmak üzere kaymakamlık ve belediyelere teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu