Haber

Yerli istihbarat servisi MI5’in Manchester Arena saldırısını önlemek için bir fırsatı kaçırdığı ortaya çıktı

İngiltere’de yürütülen soruşturmada, iç istihbarat servisi MI5’in 22 Mayıs 2017’deki Manchester Arena saldırısını önlemek için “önemli bir fırsatı kaçırdığı” belirlendi.

İngiltere’de 2017’de 22 kişinin hayatını kaybettiği Manchester saldırısıyla ilgili soruşturma kapsamında eski Yüksek Mahkeme Yargıcı Sir John Saunders tarafından hazırlanan 226 sayfalık üçüncü ve son rapor yayınlandı.

Saldırıyı gerçekleştiren Salman Abedi’nin radikalleştirildiği raporda, saldırı planı ve hazırlıkları, saldırganı durdurmak için güvenlik güçlerinin kaçırdığı fırsatlar ele alındı.

Raporda, saldırıyı engellemek için “önemli bir fırsatın” kaçırıldığı ve bunun nedenlerinden birinin, bir MI5 görevlisinin yeterince hızlı hareket etmemesinin neden olduğu “başarısızlık” olduğu belirtildi.

Soruşturma sonucunda MI5 ile terörle mücadele eden polisler arasındaki bilgi paylaşımında sorunlar tespit edildiği bildirildi.

Raporda, akını önlemek için kaçırılan en önemli fırsatın, saldırıdan önceki aylarda güvenlik servisi tarafından alınan ve o dönemde değeri tam olarak anlaşılamayan 2 istihbarat bilgisi olduğu belirtildi.

Raporda, detayları açıklanmayan bu istihbarat bilgilerinin her ikisinin de Abedi adına “menfur faaliyet ve terör dışı suç faaliyeti” ile ilgili olduğu kaydedildi.

MI5 ve terör düşkünü polis arasında hiçbir istihbarat bilgisinin paylaşılmadığını vurgulayan Yargıç Saunders, “Bu istihbarat bilgilerinden biri sonucunda daha fazla soruşturma adımı atılsaydı, genel olarak saldırının gerçekleşmiş olma ihtimali artacaktı. önlendi.” söz konusu.

Raporda, farklı bir hareketin saldırıyı engelleyeceğini “kesinlikle” söylemenin “son derece imkansız” olduğu belirtildi.

Etkinlik

Pop müzik sanatçısı Ariana Grande’nin konserinin sonunda 22 Mayıs 2017 gecesi Manchester Arena Konser Salonu’na bombalı saldırı düzenlendi.

Kimliği “Salman Abedi” olduğu açıklanan saldırganın konser salonu çıkışında el yapımı modül etkili bombayı vücudunun üzerine patlatması sonucu 7’si çocuk 22 kişi hayatını kaybetti, 59 kişi yaralandı. .

guneysinir-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu