Ekonomi

ABD borç krizinde kritik gelişme

ABD’deki borç limiti tasarısı, bazı federal harcamaları 2 yıl süreyle sınırlamayı ve borç limitini 2025 yılına kadar askıya almayı öngörüyor.

ABD Temsilciler Meclisi’nde onaylanan ve federal hükümetin temerrüde düşmesini önleyecek yasa tasarısının bir sonraki durağı ABD Senatosu olacak.

Beyaz Saray ile Cumhuriyetçiler arasında uzun müzakereler sonucunda kabul edilen yasa tasarısı, Temsilciler Meclisi’nde 117’ye karşı 314 oyla kabul edildi.

ABD ARTIK Temerrütte OLMAYACAK

ABD Temsilciler Meclisi, borç limitini artırarak ülkenin temerrüde düşmesini önleyecek bir yasa tasarısını onayladı. Böylece borç limitinin artırılması, federal hükümetin nakit sorunu yaşamasını ve temerrüde düşmesini engelleyecektir.

“KRİTİK BİR ADIM”

ABD Başkanı Joe Biden, Temsilciler Meclisi’nden geçen yasa tasarısının ardından yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

Temsilciler Meclisi bu gece, ilk temerrüdü önlemek ve ülkemizin zor kazanılan tarihi ekonomik toparlanmasını korumak için kritik bir adım attı.

“İKİ TARAFTA İSTEDİĞİ ŞEYİ ALAMADI”

Söz konusu bütçe anlaşmasının her iki tarafa da dayalı bir uzlaşma olduğunu belirten Biden, müzakerelerde her iki tarafın da istediğini elde edemediğini kaydetti.

biden “Senato’yu tasarıyı bir an önce geçirmeye çağırıyorum ki ben de imzalayabileyim ve ülkemiz dünyanın en güçlü ekonomisini inşa etmeye devam edebilsin.’ sözlerini kullandı.

TASLAĞIN SONRAKİ DURAĞI ABD Senatosu

Borç limitinin 1 Ocak 2025’e kadar askıya alınmasını öngören tasarının bir sonraki durağı ABD Senatosu olacak.

Tasarı Senato’dan geçerse yasalaşması için Önder Biden’a sunulacak.

10 YILDA 1,5 MİLYAR DOLAR TASARRUF EDİLEBİLİR

Tasarının federal borç ve bütçe açığı üzerindeki etkisine ilişkin ABD Kongre Bütçe Ofisi (CBO) tarafından yayınlanan değerlendirmeye göre, yasanın yasalaşması halinde bütçe açığının önümüzdeki 10 yılda yaklaşık 1,5 trilyon dolar azalması bekleniyor. üst sınır ödenekleri ise planlandığı şekilde uygulanmaktadır.

BORÇ LİMİTİNİN 5 HAZİRAN’A KADAR ARTIRILMASI GEREKİYOR

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, borç limiti konusunda ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy’ye yazdığı son mektubunda, Kongre 5 Haziran’a kadar borç limitini artırmadığı veya askıya almadığı takdirde Hazine’nin yükümlülüklerini yerine getirmek için yeterli kaynağa sahip olmayacağını iddia ediyor. , mevcut verilere göre. bildirmişti.

NAKİT SEVİYESİ DÜŞÜŞÜ

ABD Hazinesi’nin nakit seviyesi, borç limiti müzakerelerinin sürmesiyle 25 Mayıs itibarıyla 2017’den bu yana en düşük seviye olan 38,8 milyar dolara geriledi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu