Ekonomi

Hacıbaba Pastaneleri’nin yeni binası deprem yönetmeliğine uygun olarak tasarlandı

– 200 kişiye ekmek kapısı olacak Hacıbaba Pastaneleri’nin yeni binası deprem yönetmeliğine uygun olarak tasarlandı.

DİYARBAKIR – 38 yılı aşkın süredir şekerleme sektöründe adından söz ettiren ve birçok farklı lezzeti Türkiye’ye kazandıran Hacıbaba Pastaneleri, 2019’da tadilatta olan 7 katlı fabrikasını deprem yönetmeliğine uygun olarak üretimlerine hız kesmeden devam ediyor. şehir hayata. 200 kişiye ekmek kaynağı olacak fabrika, bölgede tatlı fiyatlarının artmasının da önüne geçecek.

Pek çok farklı lezzeti Türkiye’ye getiren Hacıbaba Pastaneleri, Diyarbakır’daki 7 katlı fabrikasıyla dünyayı tatlandıracak bir projeye daha imza attı. Türkiye’yi sarsan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından yapımı devam eden fabrika binasından 58 çekirdeğin çıkarıldığını belirten Hacıbaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Elaldı, çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini belirtti. 200 kişinin ekmek yiyeceği fabrika ile Ortadoğu ve Avrupa’ya açılacağını belirten Elaldı, “Hacıbaba Pastaneleri’nin yeni fabrikasını depremden önce yapmıştık. Burayı düzenlemek için hızla çalışmalarımıza başladık. ülkemizi sarsan bir depremle karşılaştık bu yüzden biraz geç de olsa deprem yönetmeliğine uyduk binamızı yapmak için bir şekilde çok emek verdik binamızda 58 çekirdek var geçen sene ‘dünyaya açılım’ gibi bir program. İstanbul’dan Avrupa’ya buradan Ortadoğu’ya dünyaya açılımımız olacak. Tatlı üretim tesisimizde yaklaşık 200 kişi çalışacak. ülkemize ve ülkemize ek maliyet olur. Ben okul olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle ‘Pahalı satma az kazan, çok sat çok kazan’ sözünü benimsedim. 1984 yılında Hacıbaba Pastanelerini kurduğumuzda, 2000 yıllarında Cumhurbaşkanımızla birlikte dünyaya açılmayı konuşmaya çalıştık. Bugün çok şükür o planlar birer birer gerçekleşiyor. Örneğin ileride bir Avrupa ve Orta Doğu turumuz var. Hacıbaba’yı dünyada marka yapmak istiyoruz. Büyük konuşuyoruz ama boşuna konuşmuyoruz” dedi.

Faaliyete geçecek fabrikanın iç mimarı Sedat Baran, binanın 2 bin 300 metrekare kapalı alana sahip depreme dayanıklı bir yapı olduğunu belirtti. Baran, “Mimarlık olarak her zaman gündemi takip ediyoruz ve yeniliklere her zaman açığız. Yılmaz Elaldı’nın desteğiyle sürekli olarak her alanda yeni teknolojileri kendi şirketimize uyarlamaya çalışıyoruz. Mevcut yapımız güvenilir bir yapıdır. 2.300 metrekare kapalı alanı ile depreme dayanıklı.Sistemlerimizi 2023 deprem yönetmeliğine uygun çiziyoruz.Bununla bütünleşik olarak en önem verdiğimiz şey hijyen.Yerimiz tamamen epoksi, Gıda ve Denetim Genel Müdürlüğü kurallarına uygun, bakteri barındırmayan özel eserler kullanıyoruz.

(MHI-AKK-E)

tut-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu