Haber

Çayırova’daki dev parkta yüzde 85 ilerleme

Büyükşehir’in Çayırova Cumhuriyet Mahallesi’ne yaptığı dev park hatasız sona yaklaşıyor. Süper park 7’den 70’e herkese hitap edecek

Kent genelinde birçok çalışma ve hizmeti hayata geçiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, park, yeşil alan, rekreasyon alanı gibi sosyal yaşam alanlarının sayısını her geçen gün artırıyor. Kent genelinde olduğu gibi Gebze bölgesinde de değerli çalışmalara imza atan Büyükşehir, Çayırova ilçesinde 33 dönümlük alan üzerine projelendirdiği Cumhuriyet Mahallesi Parkı’nda sona yaklaştı.

22 BİN METREKARELİK YEŞİL ALAN

‘Mutlu şehir Kocaeli’ vizyonu kapsamında, vatandaşların daha nezih ve huzurlu mekanlarda vakit geçirmesini hedefleyen Büyükşehir Belediyesi’nin Çayırova’ya kazandıracağı dev park, bölgedeki sosyal donatı eksikliğini büyük ölçüde giderecek. 33 bin metrekare alan üzerine yapımı devam eden Cumhuriyet Mahallesi Parkı’nın 22 bin metrekaresi yeşil alan olarak vatandaşların hizmetine sunulacak.

İLERLEME ORANI YÜZDE 85

Hararetli bir çalışmanın yürütüldüğü parkın ilerleme oranı yüzde 85’e ulaştı. 2000 metrekarelik alanda granit ve bazalt plaket taş döşemeyi tamamlayan ekipler, parkın 1. bölgesinde yer alan 630 metrekarelik çocuk oyun alanı ve amfi tiyatronun betonlarını da attı. EPDM kaplama içerisinde uygun hava koşulları beklenmektedir. Proje alanında 850 metre dahili damgalı beton yolları tamamlayan Büyükşehir, proje içi yolların çevresine aynen piknik masası cepleri yaptı.

SPOR KEYFİ BU PARKTA YAŞANACAK

Çayırova Cumhuriyet Mahallesi Parkı içerisinde birçok spor aleti bulunmaktadır. Bu kapsamda 364 metrekare alan üzerine kurulan basketbol sahasının zeminini asfaltlayan gruplar, ardından kafes tel kaplama, basketbol potaları ve tabanı akrilik boyayarak sahayı kullanıma hazır hale getirdi. 120 metrekarelik fitness alanının betonunu döşeyen Büyükşehir, bölgede yaşayan gençlerin talebi üzerine projeye eklenen halı saha üretiminde de hızla ilerliyor.

HOBBİT EVLERİ Cazibe KATACAK

Parkın ikinci bölümünde çalışmalar yavaş bir tempoda devam ediyor. Bu kapsamda 660 metrekarelik çocuk oyun parkının betonunu döşeyen ekipler, çevredeki oturma duvarının betonunu da tamamladı. Bu bölümde tabana EPDM kaplama yapılacaktır. Parkın ikinci alanındaki hobbit konutları da bitti. Peyzaj düzenlemesinden sonra hobbit konutları parkın cazibesine katkıda bulunacaktır.

ÇOCUKLAR KALİTELİ ZAMAN GEÇİRECEK

Çocukların parkta eğlenmesi için her şey düşünüldü. Bu kapsamda, parkın ikinci bölümünde yer alan 630 metrekarelik çocuk oyun alanının maniless parkı ve akasya macera parkuru, meydan bitişiğindeki 620 metrekarelik çocuk oyun alanında tamamlandı. Proje kapsamında 1.800 metrekare merdiven düzeltme ve kaplama işi, proje çevresinde 800 metre kaldırım, 22 bin metrekare peyzaj alanı sulama ve çimlendirme işi tamamlandı.

DEVAM EDEN ÇALIŞMA

‘Daha modern ve yaşanabilir bir Kocaeli’ vizyonu doğrultusunda inşa edilen Çayırova Cumhuriyet Mahallesi Parkı’nda devam eden çalışmaların en kısa sürede tamamlanması planlanıyor. Bu doğrultuda parkın ikinci bölümünde mescit ve kafeterya binası, meydan ve oturma duvarları ile amfi tiyatronun tamamlanmasının ardından park tamamen bitirilmiş olacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu