Haber

Diyarbakır Tabip Odası: Kriz masasına alınma talebimiz reddedildi

halef batmaz

DİYARBAKIR – Maraş’ta meydana gelen 7.8 ve 7.6 şiddetindeki depremlerden etkilenen Diyarbakır’da en az 242 kişi öldü, 901 kişi yaralandı. Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü kentte Diyarbakır Tabip Odası 3 günlük değerlendirme raporu hazırladı.

‘DİYARBAKIR’DA MARAŞ, HATAY VE MALATYA’DAN 59 HASTA TEDAVİ GÖRDÜ’

Raporda kriz merkezi olarak artçı sarsıntılara karşı dikkatli olunması yönünde çağrılarda bulunuldu. Raporda, kentin içme suyu ve elektrik sisteminde ciddi bir sorunun olmadığı, kentteki sağlık çalışanı sayısının yeterli olduğu belirtildi.

Diyarbakır’da bulunan Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi ve birkaç Aile Sağlığı Merkezi’nde çatlaklar olsa da raporda şu ana kadar bu alanlarda herhangi bir soruna rastlanmadığı ve çalışmaların devam ettiği belirtiliyor. Tedavi altına alındığı da bildirildi

‘KKDP, AFAD’IN ENVANTERİNDE BULUNMASI GEREKEN EKİPMANLARI YÜKLEDİ’

Depremin hemen ardından kentteki sivil toplum kuruluşlarından oluşan Kent Savunma ve Dayanışma Platformu devreye girerek kriz merkezi oluşturdu. Raporda, AFAD envanterinde olması gereken iş makinası, spiral, hiltiler, portatif kompresör, eldiven, maske, ışık kaynağı gibi tespit edilen eksikliklerin bu merkez tarafından giderildiği belirtildi. Halkın manevi takviyeye ihtiyacı olduğunun da altı çizildi.

Raporda, kriz merkezi tarafından depremzedelerin barınması için 138 yerin düzenlendiği, barınma, ısınma, yeme-içme ihtiyaçlarının kriz merkezi tarafından karşılandığı belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu