Haber

SSB Açıkladı: Savunma Sanayi 101 ve Savunma Sanayi 401 projeleri hayata geçiyor

SSB Açıkladı: Savunma Sanayi 101 ve Savunma Sanayi 401 projeleri hayata geçiyor

ANKARA – Savunma Sanayii Başkanlığı, üniversite 1. ve 2. sınıf öğrencilerine yönelik “Savunma Sanayi 101”, 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik “Savunma Sanayi 401” projelerinin hayata geçirildiğini duyurdu.

Savunma Sanayii Başkanlığı ve Yükseköğretim Kurulu iş birliğiyle Savunma Sanayii Akademisi bünyesinde gençlerin savunma sanayii alanında yetiştirilmesine yönelik hazırlanan Savunma Sanayi 101 ve Savunma Sanayi 401 projeleri hayata geçiriliyor.

Proje kapsamında tüm üniversitelerin 1. ve 2. sınıflarında öğrenim gören öğrenciler “Savunma Sanayi 101” programına katılabiliyor; Ayrıca araştırma üniversitelerinin 3. ve 4. sınıflarında öğrenim gören öğrenciler de “Savunma Sanayi 401” programına başvuru yapabilecek.

Üniversite öğrencilerine tamamen ücretsiz olacak bu eğitim programlarını başarıyla tamamlayan öğrenciler, programa ilişkin sertifika alacak ve başarıyla tamamladıkları eğitimleri, üniversitelerinde kredili seçmeli ders olarak sayılabilecek. Ayrıca programı başarıyla tamamlayan öğrenciler savunma sanayinde istihdam sürecinde avantaj elde edecek.

Resmi başvurular bugün başlıyor. Gerekli koşulları sağlayan tüm öğrenciler Savunma101.ssa.gov.tr ​​ve Savunma401.ssa.gov.tr ​​internet siteleri üzerinden başvuru yapabilecektir.

Projeler kapsamında Türkiye Yüzyılının teminatı olan gençlerin savunma sanayine olan ilgi ve bilgilerinin artırılması, sektör profesyonelleri ile etkileşimlerinin sağlanması ve kendi yeteneklerinin keşfedilmesi amaçlanıyor. bu eğitimler. Ulusal Yetkinlik Kampanyası kapsamında verilecek bu eğitim programları, gençlerin gelecek planlamalarında değerli bir kaldıraç etkisi sağlayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu