Ekonomi

Franklin Templeton, spot Ethereum ETF yarışına katıldı

Franklin Templeton, benzer ürünleri piyasaya sürmeyi amaçlayan diğer yedi rakip arasına katılarak, spot Ethereum borsa yatırım fonu (ETF) için resmi olarak başvuruda bulundu. Hareket, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Ocak ayında 11 spot bitcoin ETF’sini onaylamasının ardından geldi; bu, on yıldan fazla bir süredir bu tür düzenleyici onaylar arayan kripto para birimi bölümü için önemli bir gelişmeye işaret ediyor.

Spot kripto ETF’ler, temel dijital varlıkların piyasa fiyatını yansıtacak ve yatırımcılara, doğrudan satın almaya gerek kalmadan kripto para birimlerine erişim kazanmanın bir yolunu sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Franklin Templeton’ın spot eter ETF alanına girişi, bu yılın başlarında çeşitli sağlayıcılar tarafından spot bitcoin ETF’lerinin başarılı bir şekilde piyasaya sürülmesinin ardından geldi.

ETF sağlayıcıları arasındaki rekabet şiddetli; BlackRock ve Fidelity gibi segment devleri şu anda spot Bitcoin ETF’lerinde sırasıyla 4,18 milyar dolar ve 3,49 milyar dolar değerindeki varlıkları yönetiyor. Bu arada, Franklin Templeton’ın spot bitcoin ETF’si toplam varlık olarak 77 milyon dolar topladı ve bu da onu dokuz yeni spot bitcoin ETF’sinden yedisinin 100 milyon doları aşan varlıklara sahip olduğu spektrumun alt ucuna yerleştirdi.

1947’de kurulan Franklin Templeton, rekabete rağmen, Google’da reklam vermek de dahil olmak üzere, spot bitcoin ETF’si için pazarlama çalışmalarına yatırım yapmaya devam ediyor. Firmanın ısrarı, kripto para birimine dayalı finansal eserler için büyüyen pazarda bir yer edinme kararlılığının sinyalini veriyor.

Sektörün daha geniş bağlamında, düzenleyici kararlardaki gecikmeler birçok şirketi etkiledi. Geçen ay SEC, Grayscale Investments’ın Ethereum tröstünü spot ETF’ye dönüştürme önerisine ilişkin kararını erteledi. Benzer şekilde BlackRock’un spot Ethereum ETF’si başlatma başvurusu da düzenleyici tarafından askıya alındı. SEC’in VanEck’in ilk spot Ethereum ETF başvurusuna ilişkin kararını 23 Mayıs’a kadar vermesi bekleniyor.

Kripto para borsası Coinbase’in bir bölümü olan Coinbase Custody, Franklin Templeton ETF tarafından önerilen Ethereum’un saklama görevini üstlenecek.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu