Haber

Gemlik Belediyesi’nde organik tarım çalışmaları devam ediyor

CHP Gemlik İlçe Başkanı Şükrü Aksu ve Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik Belediyesi’nin organik tarımın yapıldığı seralarını ziyaret etti. Liderler ayrıca Kurtul ve Muratoba mahallelerini de ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

Gemlik Belediyesi, Muratoba Mahallesi’nde kuruma bağlı topraklara kurduğu seralarla organik tarım faaliyetlerine başladı. Daha önce Adliye Mahallesi’ndeki tarlada set tohumlarından domates, fasulye, salatalık, karpuz gibi eserler yetiştiren belediye, serada başta marul olmak üzere çeşitli sebzeleri yetiştirmeye devam ediyor. Burada yetişen kaliteli eserler Halk Büfelerinde ve semt pazarlarında uygun fiyatlara Gemliklilerin beğenisine sunuluyor.

Serada incelemelerde bulunan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ve CHP Gemlik İlçe Başkanı Şükrü Aksu, belediyenin organik ve uygun fiyatlı tarım girişiminin Gemlik’in dar gelirli halkına kaliteli gıdaya ulaşmasında değerli olduğunu söyledi. Aksu, “Biberin kilosu 15 lira, domatesin kilosu 25 lira olduğu, enflasyon ve zamların herkesi mağdur ettiği bu günlerde örnek bir çalışmaya imza atan belediyemizi tebrik ediyorum. CHP’li belediyeler sosyal belediyecilik, dayanışma ve yardımlaşmanın nasıl olması gerektiğini gösteriyor. Belediyelerimiz bu konudaki başarılı çalışmalarıyla halkımızın nezdinde kendilerini ispatlamıştır. Allah’ın izni ve milletimizin de desteğiyle önümüzdeki Pazar günü iktidara geldikten sonra bu çabalarımızı tüm Türkiye’ye yayacağız” dedi. söz konusu.

Gemlik’te sosyal donatı çalışmalarında yeni bir dönem başlattıklarını söyleyen Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle sıkıntı yaşayan vatandaşların temel beslenme sorunlarına kolay ulaşmasını sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Önder Sertaslan, “Ülkemizdeki ekonomik durum nedeniyle hemşerilerimiz temel gıda maddelerine ulaşmakta zorluk yaşıyor. Halk Büfelerimizde ekmek, peynir, süt gibi ürünleri uygun fiyatlarla Gemliklilere ulaştırırken, ata tohumlarından ürettiğimiz meyve ve sebzeleri tarla ve seralarımızda uygun fiyatlarla Gemliklilere ulaştırıyor, organik ve sağlıklı tarımın önemli örneklerini de hayata geçiriyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu