Ekonomi

Mobilya sektörünün hedefi katma değerli üretim

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, son yıllarda tasarım odaklı ihracatla daha pahalı ürünler ihraç ederek pazarlarını çeşitlendiriyor.

 

Ege mobilya üreticileri bu istikrarı ve bölümün iş birliğinin yarattığı sinerjiyi Mobilya Kesim Toplantısı ile güçlendirdi.

 

“Mobilya Şube Toplantısı” Ege Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Aynı zamanda ihracata yönelik devlet destekleri konusunda şubeye bilgi verildi.

 

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fuat Gürle, “Temsil ettiğimiz tüm Mobilya, Kağıt ve Ahşap Dışı orman ürünleri segmentlerinde 2023 yılında Türkiye geneline ihracatımız 8 milyar dolar civarında gerçekleşti. . Mobilya branşımız 2023 yılında 4,6 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Dünya mobilya ihracatı ise 310 milyar dolar. Çin yüzde 42 ile ilk sırada yer alıyor. Türkiye, Almanya, İtalya, Meksika, Vietnam, Polonya, ABD ve Kanada’nın ardından sekizinci sırada yer alıyor. Toplamda dünya mobilya ihracatının yüzde 52’sini Çin, Almanya ve İtalya olmak üzere üç ülke gerçekleştiriyor. Türkiye, MDF/HDF levha üretiminde Avrupa’da 1’inci, dünyada ise 2’nci sırada yer alıyor. İtalya’nın sunta üretimi 5 milyon metreküp, Türkiye’nin ise 12 milyon metreküp olmasına rağmen, İtalya dünya ticaretinden 5,7, biz ise 1,7 pay alıyoruz. Bu tablo pahalı mobilyaların ne kadar değerli olduğunu ortaya koyuyor.” söz konusu.

                                                                                 

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkan Vekili Hikmet Güngör, “Derneğimizin 2015 yılında hayata geçirdiği Ege Mobilya adlı URGE Projemiz ile Ege Bölgesi’nde pahalı katma mobilya ihracatını artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ticaret Bakanlığı’nın desteği. Bu yıl Suudi Arabistan, Güney Afrika, Fas, Senegal ve Hindistan’a sektörel ticaret heyetleri düzenlemeyi planlıyoruz. Suudi Arabistan’a sektörel ticaret heyetimiz mayıs ayında gerçekleştirilecek. 2025 yılında katılmayı planladığımız Çin’in Guangzhou kentinde iki faz halinde düzenlenen mobilya fuarlarının ikinci etabının ofis mobilyaları bölümüne ulusal olarak katılacağız. 4.’sünü düzenleyeceğimiz Oyunun Oyununu Değiştiren Tasarım Yarışmamızın teması mobilya sektöründe çevreci ve kullanıcı dostu çözümlerle yenilikçi çalışmaların ortaya çıkarılması amacıyla bu yıl “Mobilelife” olarak belirlendi. Mobilya-yaşam temasıyla bireylerin sık değişen yaşam alanlarına ve farklı kullanım ihtiyaçlarına kusursuz bir şekilde entegre olan, hareket kabiliyeti içeren, kolayca taşınıp değiştirilebilen, mobilyaların daha aktif kullanılmasına olanak sağlayan tasarımlar hedefliyoruz. Bu sayede mobilya sektörüne özgün ve yenilikçi tasarımlar kazandırmayı, sektörümüzün daha katma değerli bir şekilde ihracat artışı yaşamasını hedefliyoruz” dedi. dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu