Haber

Nijeryalı İslam Alimleri Nijer’de Cunta Yönetimi İle Görüştü

Nijeryalı İslam alimlerinden oluşan heyet, Nijer’de cunta yönetimi ile görüştü. Nijerya heyeti yaptığı açıklamada, “Sorunun çözümünde diplomasi ve barışı keşfetmek için kapılar açık.” Dedi.

Ordunun geçen ay iktidara geldiği Nijer’de cunta yönetimi, Nijeryalı üst düzey İslam alimlerinden oluşan bir grupla bir araya geldi. Nijerya heyetine başkanlık eden Pir Abdullahi Bala Lau, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, kümenin cunta şefi General Abdourahamane Tiani ile görüşmesinin birkaç saat sürdüğünü belirterek, diplomasi ve keşif için kapıların açık olduğunu söyledi. Sorunun çözümünde barış. Cunta yönetimi görüşmeyle ilgili şu anda bir açıklama yapmadı.

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) Başkanı Nijerya Devlet Lideri Bola Tinubu, bloğun hala barışçıl bir çözüm aradığını göstermek için diyaloğu ilerletmekten bahseden İslam alimlerinden oluşan bir heyetin Niamey misyonunu onaylamıştı.

ECOWAS, yedek kuvvetlerin hazırlanması ve konuşlandırılması emrini verdi

ECOWAS, 10 Ağustos’ta Nijerya’nın Abuja kentinde yaptığı toplantıda, savunma bakanlarına Nijer’de anayasal düzeni yeniden sağlamak için yedek kuvvetler hazırlama ve görevlendirme talimatı vermişti. ECOWAS, yedek kuvvetlerin oluşumu, nerede konuşlandırılacağı ve konuşlandırılma tarihi hakkında bilgi paylaşmadı. – NIAMEY

bagcilarajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu