Sağlık

prof. Dr. Yumuşhan Günay: “Sosyal medya paylaşımları diş estetiğine olan talebi artırdı”

Üsküdar Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yumuşan Günay, diş hekimleri için kariyer fırsatlarının çeşitlendiğini söyledi. Gençlerin diş hekimi olmak için izlemesi gereken yol haritasını anlatan Günay, “Diş sağlığı her geçen gün önem kazanıyor. Uzmanlık eğitimi almak isteyen diş hekimleri 3-5 yıl süren bir eğitim programına katılırlar. Diş hekimleri bu eğitim programını tamamladıktan sonra uzmanlık alanları ile ilgili muayenehane açabilirler.” söz konusu.

Diş sağlığı genel sağlığı yakından ilgilendiren bir alandır. Kötü ağız ve diş sağlığı, kalp hastalıkları, diyabet ve solunum yolu enfeksiyonları gibi çeşitli sistemik hastalıkların riskini artırabilir. Tedavi edilmeyen diş problemleri bu hastalıkların seyrini olumsuz etkiler. Diş sağlığının her geçen gün artan değerinin arkasında genel sağlık teması, diş çürüğü ve diş eti hastalıklarının önlenmesi, estetik ve manevi etkileri, teknolojideki ilerlemeler ve farkındalığın artması gibi değerli nedenler vardır. Üsküdar Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yumuşhan Günay, üniversite tercih döneminde diş hekimliği mesleği hakkında değerli bilgiler verdi. Diş hekimi olabilmek için izlenmesi gereken yol haritasını anlatan Günay, “Diş hekimliği fakültesinden mezun olan bir kişinin kendi muayenehanesini açabilmesi için 2-3 yıl deneyim kazanması gerekiyor. Bu süre diş hekiminin uzmanlık eğitimi almak isteyip istememesine göre değişebilir. Uzmanlık eğitimi almak isteyen diş hekimleri 3-5 yıl süren bir eğitim programına katılırlar. Diş hekimleri bu eğitim programını tamamladıktan sonra uzmanlık alanları ile ilgili muayenehane açabilirler.” söz konusu.

Diş hekimi olmanın yol haritası…

Diş hekimliği fakültesinden mezun olan bir kişinin kendi muayenehanesini açabilmesi için muayenehanesini geliştirmesi gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Yumuşhan Günay, bunun için izlenmesi gereken adımları şöyle sıraladı:

– Dişhekimliği okulundayken klinik staj programlarına katılın. Bu programlar diş hekimlerine gerçek hastaları tedavi etme fırsatı verir.

– Dişhekimliği fakültesinden mezun olduktan sonra diş hekiminin yanında asistan olarak çalışın. Bu deneyim, diş hekimlerine klinik ortamda çalışmayı ve hastalarla iletişim kurmayı öğretir.

– Diş hekimliği alanındaki güncel gelişmeleri takip eder. Bu, diş hekimlerine yeni tedavi yöntemlerini öğrenme ve hastalarına daha iyi hizmet verme fırsatı verir.

– Diş hekimliği alanında mesleki kuruluşlara üye olun. Bu organizasyonlar diş hekimlerine mesleki bilgi ve deneyimlerini paylaşma fırsatı vermektedir.

Diş hekimliği fakültesinden mezun olan bir kişi bu adımları takip ederek kendi muayenehanesini açabilecek deneyim ve marifet sahibi olabilir.

Diş hekimleri için meslek çeşitlendi

Yeni teknolojilerin hayatımıza girmesiyle diş hekimliğinde iş veriminin arttığına işaret eden Günay, “Dijital röntgenler, ağız içi tarayıcılar ve bilgisayar destekli tasarım ve üretim (CAD/CAM) sistemleri gibi teknolojiler sayesinde , diş hekimleri daha hızlı ve daha kesin teşhis koyabilir, tedavi planları oluşturabilir ve diş protezlerini değiştirebilir. üretebilirler. Bu da tedavi süreçlerini hızlandırıyor, tedavi başarı oranlarını yükseltiyor ve hasta memnuniyetini artırıyor.” söz konusu.

Yeni teknolojilerin diş hekimliği alanındaki uzmanlık sayısını artırdığını belirten Prof. Dr. Yumuşhan Günay, dijital diş hekimliği, diş implantları, diş estetiği, uyku apnesi tedavisi gibi farklı uzmanlık alanlarının ortaya çıktığını ve bu sayede profesyonel diş hekimleri için fırsatlar çeşitlendirilmiştir.

Diş hekimliği fakültesinden mezun olanların farklı bölümlerde çalışma imkanı bulduklarını belirten Günay, bu alanların Özel Diş Klinikleri ve Muayenehaneleri, Halk Sağlığı Kurumları, Üniversiteler ve Eğitim Kurumları, Diş Hastaneleri, kanal tedavisi ve ilgili kompleks tedavileri içerdiğini söyledi. diş sınırlarına. Diş tedavisi ve çocuk diş hekimliği hizmeti veren Pedodonti Uzmanlığı, Diş ve çenelerin düzeltilmesi ve düzenlenmesi ile ilgili çalışan Ortodonti Uzmanlığı, Diş çekimi, İmplant cerrahisi, çene düzeltme gibi cerrahi işlemleri gerçekleştiren Ağız ve Diş Çene Cerrahisi, diş tedavisi için kullanılan malzeme veya ilaçların satış ve pazarlaması sağlık alanı ve ilaç şirketleri.

prof. Yumuşhan Günay, mezunların uzmanlık programlarına katılarak belirli bir alanda derinlemesine bilgi ve deneyim kazanabileceklerini vurguladı.

Sosyal medya diş estetiği talebi yaratıyor

Güzellik ve estetiğe ilişkin içeriklerin yaygın olarak paylaşıldığı sosyal medyada Prof. söz konusu.

Üsküdar Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin eğitim programı hakkında bilgi veren Prof. Dr. Yumushan Günay, “Program 5 yıl süreyle sürelidir. Temel bilimler, klinik bilimler ve klinik uygulamalar olmak üzere üç ana bölümden oluşmaktadır. İlk yıl görsel eğitim ve manipülasyonu geliştirmek, estetik ve biçim algısını eğitmek amacıyla temel sanat eğitimi verilir. Temel bilimler bölümünde tıp fakültesi öğrencileri ile birlikte anatomi, fizyoloji, biyokimya, mikrobiyoloji, patoloji, farmakoloji, endokrinoloji, immünoloji, genetik gibi dersler verilmektedir. Klinik bilimler bölümünde diş hastalıkları, dişeti hastalıkları, endodonti, protetik diş hekimliği, periodontoloji, pedodonti, ortodonti, ağız cerrahisi, ağız, diş ve çene radyolojisi gibi dersler verilmektedir. Klinik uygulamalar bölümünde öğrenciler klinik ortamda hastalara tedavi uygularlar. Dördüncü sınıfta robotik ve dijital diş hekimliği dersi, beşinci sınıfta ise toplam 60 saatlik düşünme ideolojisi ve etik dersi var.” dedi.

“Onları etik diş hekimleri olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz”

Üsküdar Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi eğitim programının Türkiye Yüksek Öğrenim Yeterlilikler Çerçevesine (TYYÇ) uygun olarak tasarlandığını ifade eden Günay, “Üsküdar Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Türkiye’nin en iyi diş hekimliği fakültelerinden biridir. Fakültemiz modern altyapısı, deneyimli öğretim kadrosu ve öğrenci odaklı eğitim anlayışı ile öne çıkmaktadır. Öğrencilerimizi ağız ve diş sağlığı alanında bilgili, yetenekli ve etik değerlere sahip diş hekimleri olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz.”

Fakültede 14 bin m2 kapalı alana sahip binada 8 poliklinik bulunduğunu belirten Günay, “Klinikler her türlü diş hekimliği tedavisi için gerekli ekipman ve cihazlarla donatılmıştır. Öğrenciler kliniklerde deneyimli öğretim üyeleri ve asistanlar eşliğinde hastaları tedavi etmektedir. Ayrıca 1 adet diş tedavisi simülasyon laboratuvarı, 1 adet preklinik laboratuvarı ve 1 adet estetik ve form laboratuvarı ile öğrencilere pratik yapma imkanı sunmaktadır. Öğrencilere Üsküdar Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde uygulama yapma olanağı sağlamak için klinik staj programları da düzenliyoruz. Staj programları, öğrencilerin farklı kliniklerde farklı uzmanlık alanlarında uygulama yapmalarını sağlayarak mesleki deneyim kazanmalarını ve mezun olduktan sonra iş bulma şanslarını artırmalarını sağlıyor.” dedi.

Diş hastanesinde pratik yapma imkanı öğrencileri daha yetkin kılıyor

Geleceğin diş hekimlerinin daha iyi hazırlanabilmesi için Üsküdar Diş Hastanesi’nin diş hekimliği fakültesinin imkanlarına ek olarak hem öğrencilerin hem de halkın hizmetine açıldığını belirten Günay, şunları kaydetti: olasılıklardır. Diş hastanesi ile koordineli bir eğitim, öğrencilerimize teorik bilgilerini pratik uygulamalarla birleştirme fırsatı sunar. Bu, öğrencilerimizin profesyonel becerilerini ve güvenlerini artırırken gerçek hastalarla uygulamalı deneyim kazanmalarını sağlar. Uygulama fırsatı, onlara mesleğin temel becerilerini gerçek dünya deneyimiyle öğrenme şansı veriyor ve mezun olduktan sonra daha hazır ve uzman diş hekimleri olmalarına katkı sağlıyor.” açıklama yaptı.

“Dijitalleşme ve yapay zeka daha gerçekçi ve etkileşimli bir öğrenme deneyimi sunuyor”

Dijitalleşme ve yapay zeka teknolojilerinin öğrencilere daha gerçekçi ve etkileşimli bir öğrenme deneyimi sunduğunu ve farklı klinik durumların bulunduğu bir veri tabanına erişmelerini sağladığına dikkat çeken Günay, “Bu teknolojiler sayesinde diş hekimleri hastalarının ağız ve diş sağlığını daha iyi teşhis edebiliyor. hızlıca ve kolayca. Hastalarına daha doğru ve etkili tedaviler sunabilirler. Hastalarının tedavi sürecini daha rahat ve konforlu hale getirip tedavi maliyetlerini düşürebiliyorlar.” söz konusu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberevciler.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu