Sağlık

Türk Kızılayı’ndan ulusal kan bağışı kampanyası

Kış aylarının gelmesiyle stoklar azaldı.

Türk, kış şartlarının hayatı daha da zorlaştırması öncesinde kan stokunu belli bir seviyenin üzerine çıkarmayı da planladı.

Bu kapsamda Türk Kızılayı tarafından yeni bir kampanya başlatıldı.

Düzenli kan bağışını da hedefleyen Kızılay, ülke genelinde kan bağışı organizasyonları gerçekleştiriyor. “Birbirimize derinden bağlıyız”Sloganı ile büyük bir kan kampanyası başlattı.

‘Birbirimize Bağlıyız’ kampanyasıyla stoklar artırılıyor

Kampanyada 69 kan bağışı merkezi, 18 bölgesel kan merkezi, 300’ün üzerinde mobil araç ve 2.920 uzman personel gece gündüz çalışıyor.

Düzenli kan bağışının şu anda yüzde 47,5 olduğu öğrenilirken, bunun yüzde 80’e çıkarılmasının hedeflendiği de gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Kış ve çok sıcak yaz aylarında kan bağışlarının azaldığını hatırlatan Türk Kızılayı Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, bu durumun stok kontrolünü zorlaştırdığını belirterek, kan bağışlarına Ramazan öncesinde başladıklarını sözlerine ekledi. “ulusal kan kampanyası”İçin bir davet yaptı

“Kış ve çok sıcak yaz aylarında kan bağışları azalıyor ve bu da stok kontrolünü zorlaştırıyor.”

“Birbirimize Adanmışız”Meriç, şu sloganla başlatılan ulusal kan bağışı kampanyası için vatandaşlara kan bağışında bulunmaya çağrıda bulundu: “Belirli sayıda kan bağışı alıp hastanelere ulaştırmak zorunda olan Kızılay, bu işlemi gerçekleştirirken tüm dünya gibi mevsim şartlarının da etkisi altında kalıyor. Kış aylarında kan bağışı azalıyor ve çok sıcak oluyor. Yaz aylarında bu da stok kontrolünü zorlaştırıyor.Bilindiği gibi hayat kurtaran kan “Acil durumlarda bağışlanmak yerine, testleri yapılıp kullanıma hazır hale getirilen kandır. Bu nedenle Kızılay, her türlü ihtimali göz önünde bulundurarak ülkenin kan stokunu belli bir seviyenin üzerinde tutmayı planlıyor.”sözlerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu