Teknoloji

Gerçek Hayattan Daha Pahalı: Gerçeğe Benzeri Bir Volvo V70, LEGO ile Yapıldı

Araba severlerin araçlarının minyatürlerine sahip olması oldukça yaygındır. İsveçli LEGO ustası David Gustafsson Onun için minyatürler aradığı tatmini sağlamaktan uzaktır. Gustafsson bu yüzden yarışı kazandı 400 bin LEGO parçasıkendi arabasının olması Volvo V70′Tam bir kopyasını üretmek için kullandı.

Teknik olarak elektrikli otomobil

()

Öncelikle aracın lastikleri gerçek lastiktir, LEGO kesiklerinden Üretilmediği not edilmiş olabilir. Hiçbir gerçek boyutlu LEGO arabası gerçek lastik kullanmaz çünkü tüm modüllerin yükü nihayet tek bir tuğlaya yüklendiğinde araçlar parçalanır. Ayrıca Gustafsson araçta metal bir çerçeve de kullanıyor, böylece araç sağlamlığındanEmin oluyor.

Geriye kalan her şey LEGO’dan yapılmıştır. Bilindiği gibi LEGO, kendi setleri için çeşitli setler üretiyor. elektrik motorları ve mekanik sistemler var. LEGO ustası bu kesimleri ayrıca hareketli bir dişli, elektrikli camlar, ön panel göstergeleri, açılabilir kapılar ve daha fazlasını oluşturmak için kullandı. çalışan farlar Arabaya gibi özellikleri de ekledi. Aracın içindeki küçük bir elektrik motoru bile Volvo V70’in Gerçekten sürülebilir bir elektrikli otomobil gerçekleşmesini sağlar. Elbette LEGO koltukların ne kadar konforlu bir sürüş sağlayacağı tartışılır.

()

Bu çalışmada şu ana kadar 350 binden fazla Her ne kadar parçalar kullanılmış olsa da aracın tamamlandığını söylemek pek mümkün değil; Bazı kısımlarda inşaat süreci halen devam ediyor. Gustafsson’un bir yıldır üzerinde çalıştığı model, yapım aşamasında olmasına rağmen Ecar Expo’da da sergilendi.

Gerçek Volvo V70 mi yoksa LEGO versiyonu mu daha değerli?

Ortalama bir LEGO kesiminin fiyatı 2,7 TL’den 3,3 TL’yearasında değişiklik göstermekle birlikte yurt dışı sitelerdeki modül başına fiyat da 10 sent aralığındadır. Kuyu LEGO Volvo V70Şu anda lastikler ve metal çerçeve hariç 945 bin TL’den 1 milyon 150 bin TL’ye Ortada bir maliyeti var. Bugünkü tarihe baktığımızda Gustafsson’un sahibi olduğu Volvo V70 modellerinin ikinci el fiyatları da aynı şekilde. 900 bin lira grupta görünür. Bu anlamda LEGO aracı daha değerli hale geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu