Yaşam

Yangından Uçak Kazasına: Silah Kazaları ve Ölümlerle ‘Lanetli’ Olarak Değerlendirilen Filmler

Bazı sinemalar çekimler sırasında o kadar garip olaylar yaşıyor ki bu sinemalar ‘lanetli’ olarak anılmaya başlandı. İzlediğiniz filmin harika bir çekim hikayesi olmasını seviyorsanız bu filmleri mutlaka izleyin!

1. Şeytan Çıkaran (1973)

  • İmdb: 8.1

Çekimler sırasında 9 kişinin hayatını kaybettiği The Exorcist şüphesiz en lanetli sinemalardan biridir. Ölümlerin yanı sıra sette yangın çıktı ve Linda Blair’in kolu kırıldı.

Özet:Genç bir kız gizemli bir varlık tarafından ele geçirildiğinde, annesi kızını kurtarmak için iki rahibin yardımına başvurur.

Oyuncular:Linda BlairEllen Burstyn

Müdür:William Friedkin

2. Alacakaranlık Kuşağı: Film (1983)

  • İmdb: 6.4

The Twilight Zone: The Movie’nin çekimleri sırasında Vic Morrow ve iki çocuk oyuncu, Vietnam’da çekilen bir sahne sırasında helikopterden düşerek öldü.

Özet:Dört ünlü yönetmen tarafından yönetilen dört korku ve bilim kurgu filminin her biri, Rod Serling’in dönüm noktası niteliğindeki televizyon dizisinden klasik bir benzetmenin yeni bir versiyonunu içeriyor.

Oyuncular:Dan Aykroyd, Albert Brooks

Müdür:Joe DanteGeorge MillerJohn Landis

3. Süpermen: Film (1978)

  • İmdb: 7.4

Superman’i oynayan Christopher Reeve geçirdiği bir at kazasından sonra felç olurken, Lois Lane’i oynayan Margot Kidder bipolar bozukluktan muzdaripti.

Özet:Bir uzaylı süper insan, ölmekte olan gezegeninden Dünya’ya gönderilir ve evlat edindiği evinin ilk ve en büyük süper kahramanı olur.

Oyuncular:Christopher ReeveMargot Kidder

Müdür:Richard Donner

4. Rosemary’nin Bebeği (1968)

  • 8.0

Çekimler sırasında filmin bestecisi komaya girdi, Mia Farrow karısından boşandı ve yönetmen Polanski’nin karısı Sharon Tate öldürüldü.

Özet:Bebek sahibi olmaya çalışan genç bir çift, Central Park West’teki köhne, gösterişli bir daireye taşınır ve burada kendilerini garip komşularla çevrili bulurlar.

Oyuncular:Mia FarrowJohn Cassavetes

Müdür:Roman Polanski

5. Kehanet (1976)

  • İmdb: 7.5

Filmin çekimleri sırasında yapım ekibi bir uçak kazası geçirdi. Ayrıca filmin ana karakteri Gregory Peck’in uçağına yıldırım düşerken, yönetmen Richard Donner’ın oteli bombalandı.

Özet: Bir Amerikan büyükelçisinin etrafını gizemli bir ölüm kaplar. Karısından gizlice evlat edindiği çocuğun aslında Deccal olacağından şüphelenen büyükelçi bu konuda bir şeyler yapmalıdır.

Oyuncular:Gregory Peck, Lee Remick

Müdür:Richard Donner

6. Hortlak (1982)

  • İmdb: 7.3

Poltergeist’in vizyona girmesinden birkaç ay sonra filmde rol alan 12 yaşındaki Heather O’Rourke hayatını kaybetti ve takıma geri dönen Dominique Dunne erkek arkadaşı tarafından boğularak öldürüldü.

Özet: Bir dizi şeytani hayalet, bir ailenin evine musallat olur. Ancak konuta çağırdıkları medyum, bu hayaletin aslında tüm mahalleyle ilgili olduğunu keşfeder.

Oyuncular:JoBeth Williams, Craig T. Nelson

Müdür:Tobe Hooper

7. Sihir (2004)

  • İmdb: 3.0

Olaylı bir şekilde vizyona giren Magic’in galasında yangın çıkarken, filmin çekimleri sırasında başrol oyuncusu Ece Uslu kayanın altında kalmaktan kurtulurken, bazı çekimlerde olumsuzlukların çıktığı anlaşıldı. boştu.

Özet:Bir grup arkeolog, yaklaşık yedi yüz yıl önce meydana gelen olaylar nedeniyle lanetlendiğine körü körüne inanan eski bir kitap bulmak için eski bir Anadolu kasabasına girerler.

Oyuncular:İpek Tuzcuoğlu, Mahsus Namal

Müdür:Orhan Oğuz

8. Fatih (1956)

  • İmdb: 3.7

John Wayne’in Cengiz Han’ı canlandırdığı filmin çekimleri bir nükleer test sahasının yakınında çekildiğinde, filmin yapımında yer alan birçok kişi daha sonra kanserden öldü.

Özet:Moğol reisi Temujin (daha sonra Cengiz Han olacak), Tatarların liderinin kızı Bortai’ye aşık olur ve onu kaçırarak savaşı hızlandırır.

Oyuncular:John Wayne, Susan Hayward

Müdür:Dick Powell

9. Şimdi Kıyamet (1979)

  • İmdb: 8.5

Yönetmen Coppola’nın muson mevsiminde başladığı Apocalypse Now’da Martin Sheen stresten kalp krizi geçirirken, yönetmen Coppola nöbet geçirdi.

Özet:Vietnam’da görev yapan bir ABD Ordusu subayı, kendisini bir tanrı olarak gören dönek bir Özel Kuvvetler Albayını öldürmekle görevlendirilir.

Oyuncular:Marlon BrandoMartin Sheen

Müdür:Francis Ford Coppola

10. Fitzcarraldo (1982)

  • İmdb: 8.0

1982 yapımı Fitzcarraldo’nun çekimleri sırasında dijital efektlerin olmaması, 320 tonluk buharlı geminin insan gücüyle bir tepeyi fiilen geçmesini gerektirdi. Bu süreçte çok sayıda kavga ve yaralanma yaşanırken, çalışanlar müdüre çok kızdı.

Özet:Film, ormanın ortasına bir opera binası yapmaya kararlı olan Brian Sweeney Fitzgerald’ın hikayesini anlatıyor.

Oyuncular:Klaus Kinski, Claudia Cardinale

Müdür:Werner Herzog

11. Karga (1994)

  • İmdb: 7.5

1994 yapımı ‘The Crow’ filminin yıldızı Brandon Lee, çekimler sırasında sette kullanılan silahlardan birinin gerçekten ateşlenmesi sonucu öldü.

Özet:Vahşice katledilen bir adam, kendisinin ve nişanlısının öldürülmesinin ölümsüz intikamcısı olarak hayata geri döner.

Oyuncular:Brandon LeeMichael Wincott

Müdür:Alex Proyas

12. Su Dünyası (1995)

  • İmdb: 6.3

Distopik aksiyon filmi Waterworld’ün çekimleri sırasında, bir kasırga film setini yok etti ve başrol oyuncusu Kevin Costner’ı neredeyse öldürüyordu.

Özet:Kutup buzullarının eridiği ve Dünya’nın neredeyse tamamen sular altında kaldığı bir gelecekte, mutasyona uğramış bir denizci, açlık ve haydutlarla savaşırken isteksizce bir hanımefendi ve genç bir kızın kuru kara bulmasına yardım eder.

Oyuncular:Kevin Costner, Janne Tripplehorn

Müdür:Kevin Reynolds

13. Yüzüklerin Efendisi: İki Kule (2002)

  • İmdb: 8.8

Yüzüklerin Efendisi: İki Kule’nin çekimleri sırasında çok sayıda oyuncu ve dublörün yaralandığı ortaya çıktı. Bunlardan biri de çekimler sırasında ayak parmağını ve dişini kıran Viggo Mortensen’di.

Özet:Frodo ve Sam, Gollum’un yardımıyla Mordor’a yaklaşırken, bölünmüş kardeşlik, Sauron’un yeni müttefiki Saruman ve onun Isengard ordularına karşı ayağa kalkar.

Oyuncular:Ian McKellen, Viggo Mortensen

Müdür:peter jackson

14. Sihirbaz (2013)

  • İmdb: 7.5

Yönetmen James Wan’ın köpeği filmin senaryosu yazıldığından beri bir tuhaf davranırken, filmin başkahramanı Vera Farmiga bilgisayarda senaryoyu okuyordu ve bilgisayarının ekranı çatlamıştı. Ayrıca sette birçok kaza ve yangın yaşanırken, Farmiga sette görünmez bir kişi tarafından itildiğini iddia ettikten sonra omurilik yaralanması geçirdi.

Özet:Paranormal araştırmacılar Ed ve Lorraine Warren, çiftlik evlerinde karanlık bir varlık tarafından terörize edilen bir aileye yardım etmek için çalışıyor.

Oyuncular:Patrick WilsonVera Farmiga

Müdür:James Wan

15. Amitiyville Korkusu (2005)

  • İmdb: 5.9

Gerçek bir yaşam öyküsünü konu alan filmin çekimlerinde Ryan Reynolds da dahil olmak üzere sette çalışan birçok çalışan, sinema salonundaki cinayetlerin işlendiği gece saat 03:15’te gizemli bir şekilde uyandı.

Özet:Yeni evli bir çift, bir yıl önce tüyler ürpertici bir toplu katliamın işlendiği büyük bir konuta taşındıktan sonra şeytani güçler tarafından terörize edilir.

Oyuncular:Ryan ReynoldsJimmy Bennett

Müdür:Andrew Douglas

safranboluajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu